Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отражението лекува

Отражението лекува

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k887
Отражението лекува

Много народи от векове приписват на огледалото магически сили. В древна Европа майките къпели малките деца пред огледало, като вярвали, че това ще ги накара да проговорят по-рано.

В Русия с помощта на огледало и до ден днешен неомъжените жени се опитват да видят бъдещия си съпруг. В Япония жените, които искат да забременеят, по традиция гледат в огледалото преди сън.

В Сирия и до днес се препърочва след къпане човек добре да се огледа в огледалото, за да се предпази от главоболие. Сред нетрадиционните методи за лечение има и огледален.

Учените, които изследват биоенергетиката на живата природа, твърдят, че огледалото е мощен акумулатор на енергия. Огледалото, в което човек най-често се оглежда, постепенно става част от енергийния му баланс.

Отражението лекува

То избавя човек от излишната енергия сутрин, когато се оглежда в него. Лесно е да се убедите в това – застанете пред огледалото, когато се чувствате много уморени, вгледайте се внимателно и след около пет минути ще усетите прилив на бодрост.

Огледалото се превръща в банка за информация и съхраняване на енергията на този човек, който най-често се оглежда в него, превръща се в енергиен двойник.

Точно затова съществуват поверията, че счупеното огледало носи нещастие. Биоенерготерапевтите са на мнение, че огледалният двойник може да помогне при много проблеми. Според тях, за да се чувствате добре, всяка вечер след залез слънце се вглеждайте в очите си в продължение на седем минути.

Огледалото дарява енергията, която е натрупана през последните месеци и години и по този начин натрупва в структурите на мозъка значителен енергиен потенциал.

Докато се оглеждате, е достатъчно да насочите енергията си към определен проблем в тялото ви, като се опитате мислено да го видите, а след това се концентрирате максимално и насочите цялата енергия на огледалото там.

Древните са усещали енергията на огледалата, затова са ги носели като медальони, които отразявали отрицателната енергия на човешките чувства и спасявали от уроки.

Затова на раменете на малките деца се връзвали огледалца. От древни времена се смята, че ако двама души се гледат едновременно в огледалото, те ще се скарат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest